Има, ето я! Борбата с корупцията, сещате се. Вече всеки

...
 Има, ето я! Борбата с корупцията, сещате се. Вече всеки
Коментари Харесай

Титанът на кофите

 Има, ето я! Борбата с корупцията, сещате се. Вече всеки Негов лаф ще е обвързван с това. И всеки ден с бодряшки акцийки и пиарчета ще ни го наливат в " канчетата ". Колкото по-просто, толкоз по-ефективно. Защото Той е елементарен и ний сме елементарни.
Замисляли ли сте се по какъв начин тъкмо се пресмята контрабандата на цигари да вземем за пример (стр. 3). Просто и практично - обръщат се кофите с отпадък и се броят кутиите от цигари без бандерол и с бандерол. Обясни го Бойко Борисов, уточнявайки, че точно заради тази причина най-точното изследване за битката с контрабандата е показаното през вчерашния ден от властта. Остава министър председателят да доразвие достоверността на умря, като уточни кой обръща кофите, кой брои кутиите, на кого се регистрира и кой заплаща най-много за цялата стегната, простичка и стройна система. А по какъв начин страната регистрира безкутийната контрабанда на цигари? Явно за това е нужна нова мозъчна офанзива.
Ниският % контрабандни цигари на пазара е явен индикатор, че битка с корупцията има, рече още министър председателят Борисов. Оставаше да добави, че е по високите етажи на властта. Щото на Женския пазар му се смеят. Как ги прави тези изводи, тези финтове на мисълта и взаимовръзки... Не сме осенени от промисъл.
Освен че сме неприятни хора и дружно с други неприятни отсам и оттова тормозим премиера с въпроси за корупцията, се нуждаем и от уточнения. Как оптимистично властта яхна изследване, забравяйки, че единствено преди седмица цигарените компании регистрираха за 2017-а най-нисък растеж на продажбите за последните пет години? При това в година, в която акцизът и съответната последна стойност на цигарите бяха нараснали. Ами в този момент? Дали сме понижили пушенето? Или системата с изсипване на кофи и преброяване на цигарени кутии не е задоволително представителна? Ех, титани на мисълта!
Само за 2017 година спестените загуби за хазната от противозаконна продажба на цигари са за 16-17 млн. лева, похвали се властта. А вредите? Те са за милиарди. И помпат корупцията, дето Борисов в кофите за отпадък я търси. Къде са хванатите контрабандисти? Кои са противозаконните производители? Мълчание. По-лесно е да приказват за кофи, в сравнение с за турския отчет за " Булгартабак " да вземем за пример. Или за пробойните в ДАНС.
Предстои да ни заливат с още бодряшки изследвания. Премиерът ще надраства елементарното равнище, ще се хвали в Европа с рекордни резултати, а на нас ще развива теории от боклука. Вчера за суджуците, през днешния ден за цигарите, на следващия ден за изборите. А неговият хор ще му приглася. Не че не сме го виждали и чували до момента, но какво ни чака. Само да проработи мегаорганът - ехе-е!
Пуста корупция! Че и контрабандата около нея! Тръпнем в очакване за методите на измерването й при горивата и алкохола. А току-виж след време страната регистрира негативна контрабанда на цигари. Като едното нищо контрабандистите ще стартират да купуват акцизни бандероли, откакто ги загризе съвестта, че клатят стабилността Му.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР